Tilbage CC Truck in the night

Ny vejafgift med CO2-udledningsafgift

De nye vejafgifter for 2024 i Tyskland er nu klar. Denne gang indeholder de også CO2-udledningsskat. De nye afgifter planlægges at blive ændret fra december 2023 og derefter igen i juli 2024.

Fra den 1. december 2023 har det tyske transportministerium foreslået et nyt afgiftssystem, der inkluderer en ny delvis skattesats for CO2-udledning i forbindelse med vejtransport, i henhold til den centrale regerings program "Tredje ændring af vejafgiftsreglerne." Ministeriet for Transport og Digital Infrastruktur (BMDV) planlægger at øge vejafgifterne for store fragtkøretøjer med 200 euro pr. ton som en del af en aftalen.

Lige nu skal transportvirksomheder, der kører til eller gennem Tyskland, betale afgifter for infrastruktur, støj og luftforurening. Med det nye afgiftssystem skal de også betale ekstra for CO2-udledning.

Køretøjer over 3,5 ton skal også betale afgifter fra den 1. juli 2024. Det samme afgiftssystem vil blive anvendt for alle delkomponenter (infrastruktur, støjforurening, luftforurening og den nye CO2-udledning).

Ændringer i priserne vil blive implementeret fra den 1. december 2023.

Camilla Skjervold

Camilla Skjervold

CMO - Chief Marketing Officer