Flag Norway

Der kan være visse told- og momsregler, som du skal være opmærksom på ved handel og indførsel af varer til Norge. Det er vigtigt, at du forstår disse regler, så du kan sikre, at din forsendelse bliver behandlet korrekt og uden problemer. Derfor har vi samlet et overblik over toldregler i Norge (2023).

Priser

Få et tilbud med det samme

Sammenlign løsninger

Vi sammenligner så du får den bedste transportløsning til dit gods.

Indførsel af varer til Norge

Når du sender varer til Norge, vil du typisk skulle betale told og moms på dem. Moms- og toldregler er regler og procedurer, der skal følges ved indførsel af varer til et land. 

Moms er en afgift, der skal betales på varer og tjenester, der sælges inden for landet, og den afhænger typisk af varens værdi. Moms er med til at finansiere offentlige tjenester og bidrage til at sikre, at der er balance mellem landets indtægter og udgifter.

Tolden er en afgift, der skal betales på visse varer, der importeres til et land, og den afhænger også typisk af varens værdi. Tolden er med til at beskytte landets eget erhvervsliv og bidrage til at finansiere offentlige tjenester.

Der er dog visse varer, der er fritaget for told og moms, såsom gaver, medicin og visse fødevarer. Derudover er der også visse grænseværdier, hvor du ikke skal betale told eller moms på varer, hvis deres værdi er lavere end disse grænseværdier. 

Norway.png
Kort over Norge

Told- og momsregler for produkter der eksporteres fra Danmark til Norge

Hvis du eksporterer produkter fra Danmark til Norge, skal du også være opmærksom på visse told- og momsregler. Disse regler afhænger af, om varen er produceret i Danmark eller importeret fra et andet land, samt om varen er beregnet til at blive solgt i Norge eller videresendt til et tredjeland.

Du skal som regel betale told og moms på en vare hvis: 

 • Den er produceret i Danmark og skal sælges i Norge.
 • Hvis varen er importeret fra et andet land og skal sælges i Norge.

Du skal som regel ikke betale told og moms på en vare hvis: 

 • Den er produceret i Danmark og skal videresendes til et tredjeland.
  Dette gælder dog kun, hvis varen ikke bliver modificeret eller videresolgt i Norge.

Derudover er der også visse grænseværdier, hvor du ikke skal betale told eller moms på varer, hvis deres værdi er lavere end disse grænseværdier.

ATA-carnet

ATA-carnet er et dokument, der gør det muligt at indføre visse varer, såsom professionelt udstyr, midlertidigt til Norge uden at skulle betale told og moms. Dette gælder dog kun for varer, der skal bruges til professionelle formål, og som skal eksporteres igen inden for en bestemt periode.

Hvis du ønsker at benytte ATA-carnet til at indførsel af varer til Norge, skal du søge om et sådant dokument hos den norske toldmyndighed. Hos ColliCare hjælper vi gerne med at søge om et ATA-carnet og rådgive dig om, hvilke varer der er berettiget til at blive indført på denne måde.

Det skal være bekvemt for jer at sende gods til og fra Norge, derfor tilbyder vi at stå for toldbehandlingen. Når I eksporterer eller importerer til Norge, skal I være opmærksomme på særlig gældende regler for told og moms.

 

ColliCare Logistics tilbyder toldbehandling til Norge

 • Hurtig og enkel udførsel og indfortoldning
 • Dokumenthåndtering af alle typer gods
 • Overblik over dokumentation via vores webbaserede logistiksystem eCare
 • MIO - midlertidigt toldlager
 • Udfyldelse af toldpapirer ved toldpligtige forsendelser
 •  Ata Carnet, dokumenthåndtering
 • Toldbehandling af messegods

 

Læs mere om transport til Norge her.