Denmark (3)

Ligesom ved eksport af varer fra Danmark, er der også forskellige regler, som gælder ved import af varer til Danmark. Reglerne varierer samtidig afhængigt af, om du importerer varer fra lande udenfor EU, eller om du importerer varer fra lande indenfor EU. Det er vigtigt, at du gør dig bekendt med de forskellige regler, så du undgår pludselige ekstraregninger – Hos ColliCare har vi lavet en samlet oversigt over reglerne for indførsel af varer til Danmark, så du hurtigt kan danne dig et overblik.

Priser

Få et tilbud med det samme
Vi sammenligner så du får den bedste transportløsning til dit gods.

Import fra lande uden for EU

Når man taler om import af varer uden for EU, er det vigtigt at notere, at det også gælder både Grønland og Færøerne. Før din virksomhed kan importere varer udenfor EU, er det nødvendigt, at den er registreret som importør hos Erhvervsstyrelsen, for at kunne indgive de påkrævede importangivelser. Du skal herudover angive sikkerhedsstillelse, hvorved du tager stilling til, hvornår du vil betale den told, der bliver påkrævet. Du kan læse mere om sikkerhedsstillelse og betaling hos skat.dk her

Når du har registreret din virksomhed som importør hos Erhvervsstyrelsen, får den tildelt et EORI-nummer, som er en engelsk forkortelse for ‘Economic Operators’ Registration and Identification’. Nummeret registreres i et fælles EU-register for virksomheder, der beskæftiger sig med import- og eksport til og fra lande udenfor EU. Nummeret vil være din virksomheds CVR-nummer med DK foran. Har din virksomhed ikke et CVR-nummer, kan SE-nummeret også bruges som EORI-nummer. 

Registrér dig som importør af varer fra lande uden for EU.

Import fra lande i EU 

Reglerne ser lidt anderledes ud ved handel inden for EU. Her er der tale om levering af varer og ikke import/eksport, hvilket betyder, at du ikke skal betale told. Du skal til gengæld betale moms og eventuelle punktafgifter, der sommetider betegnes miljø- og energiafgifter. Punktafgifter tillægges produkter såsom emballage, spiritus, el og olie, de har blandt andet til formål at reducere mængden af affald eller at øge besparelsen på vand. 

Som dansk virksomhed, der handler varer indenfor EU, er det dit eget ansvar at beregne og betale moms af købet – men for at kunne gøre dette, skal din virksomhed være momsregistreret. 

Registrér dig som importør af varer fra lande i EU.


 

Denmark.png

Told når du importerer til Danmark

Hvorvidt du skal betale told på dine varer, når du importerer til Danmark, og hvor meget tolden er, afhænger af varens type, hvor den kommer fra, og hvad den er lavet af. Ved handel på nettet uden for EU skiller grænsen for, om du skal betale told for din vare ved 150 euro. Beløbsgrænsen gælder for forsendelsens egenværdi, hvilket er den samlede værdi af alle varerne i forsendelsen eksklusiv fragt. 

En tommelfingerregel lyder dog, at du altid skal betale told af følgende produkter, uanset hvor meget du køber:

  • Spiritus
  • Vin
  • Øl
  • Tobaksvarer (f.eks. cigaretter)
  • Parfumer og eau de toilette.

Handler du fra Norge, er det vigtigt, at du noterer dig de gældende toldregler fra Norge til Danmark. Da Norge ikke er en del af EU, gælder ovenstående toldregler også, når der importeres fra til Danmark fra Norge.

Nye momsregler i 2021

D.1. juli 2021 trådte der nye momsregler i kraft, som har indflydelse på nethandel udenfor EU. Reglerne er en del af EU’s e-handelspakke, og de redegør for, at der skal betales moms af alle varer, hvilket betyder, at det bliver dyrere at købe billige varer på nettet i lande udenfor EU, som eksempelvis Kina. Det betyder også, at bagatelgrænsen, som lå på 80,-, er forsvundet, og at alle varer, som er købt på nettet uden for EU, bliver pålagt moms på lige fod. 

Reglerne skal medvirke til at sikre lige konkurrence mellem virksomheder i og udenfor EU. 

Kontakt os for rådgivning

Hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning omkring toldregler ved import til Danmark, er du velkommen til at kontakte Collicare. Vi har en række dedikerede toldeksperter, som har et godt kendskab til de gældende toldregler og kan hjælpe dig med at navigere i de forskellige regler og procedurer.

Udover rådgivning omkring toldreglerne, tilbyder vi også en række andre services inden for eksport og logistik, herunder håndtering af jeres lagerlogistik, behandling af returvarer og tilpassede transporttjenester til jeres webshop lager.

Kontakt os gerne for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få en sikker og effektiv eksportproces. Vi ser frem til at høre fra dig.

Thomas Kamp Nielsen

Thomas Kamp Nielsen

Operations Manager Road