Tilbage pexels-rdne-stock-project-6692048

Forbered din forsyningskæde til det kinesiske nytår 2024

Det kinesiske nytår (CNY) har en betydelig indvirkning på den globale forsyningskæde. I løbet af ferien falder produktionen, drift og kapacitet begrænses, varer forsinkes, og transport må udsættes. Dette medfører betydelige forsyningskædeforstyrrelser.

Kinesisk nytår er den vigtigste traditionelle festival i Kina. Det er en national syv-dages ferie, og mange rejser til deres hjembyer, selvom de er langt væk.

Kinesisk nytår 2024 er Året for Dragen.

Den officielle dato for kinesisk nytår i 2024 er den 10. februar. Den offentlige ferie varer en uge, fra den 10. februar til den 17. februar.

Kinesisk nytårsaften 2024: 9. februar 2024 Kinesisk nytår 2024: 10. februar 2024 Kinesisk forårslysfestival 2024: 24. februar 2024 Kinesisk nytårsferie 2024: 10. februar 2024 - 17. februar 2024

Hvordan vil CNY påvirke forsyningskæden?

Her kan du få en oversigt over tidsplanen for kinesisk nytår 2024:

CNY2024_timeline_infographic.svg
 

Nedgang i produktionen

Selvom kinesisk nytår kun varer en uge, lukker fabrikkerne normalt i 2-4 hele uger forud, hvilket betyder, at den faktiske produktion sandsynligvis vil stoppe midt i januar. For at nå deadline før ferien beder fabrikkerne normalt arbejderne om at øge produktionen for at færdiggøre produkterne hurtigere.

Høj efterspørgsel efter fragt før ferien

Da virksomheder over hele verden forsøger at få færdigproducerede varer ud af Kina før ferien, skaber det voldsom trafik og kødannelser i havnene. Stigningen i efterspørgslen efter containerfragt vil føre til mangel på containere og skibe. Dette kan igen føre til øgede fragtomkostninger og transitid.

Fragtforsinkelser

I år kan det kinesiske nytår blive mere udfordrende end normalt på grund af krisen i Rødehavet. Containertransportører fortsætter med at omlægge skibe ved at bruge den forlængede rute omkring Kap det Gode Håb, hvilket igen påvirker transitiden.

Hvordan minimere risikoen for forsinkelser:

• Send varerne tidligere end normalt

• Vælg andre transportmuligheder

• Overvej havne med mindre trængsel

Vort dedikerede team i Asien vil hjælpe dig med at sikre, at varerne lastes i containere under korrekte forhold.

Kontakt os

For eksisterende kunder - hvis du har nogen spørgsmål eller bekymringer vedrørende din forsendelse, bedes du holde kontakt med din kontaktperson i ColliCare.

For potentielle kunder - hvis du har brug for mere information eller hjælp, er du velkommen til at KONTAKTE OS.