Tilbage Changes in the European truck market

Nye tendenser og ændringer på det europæiske lastbilmarked

De største lastbiloperatører forbereder sig på mangel af chauffører, strengere miljøkrav og mindre aktivitet fra østeuropæiske vognmænd.

 

Færre lastbiler til rådighed

Vi ser et skift på det europæiske transportmarked, hvilket resulterer i færre tilgængelige lastbiler hvert år. For at forstå situationen bedre, har vi set på nogle af hovedårsagerne til denne ændring.

For det første er gennemsnitsalderen for en lastbilchauffør 58 å, og der er kun lidt eller ingen rekruttering i branchen.

For det andet begrænser EU's mobilitetspakke stærkt aktiviteten i Vesteuropa for østeuropæiske transportvirksomheder.

Sidst, men ikke mindst, da manglen på chauffører efterlader branchen i usikkerhed, oplever vi også tøven med lastbilinvesteringer i Vesteuropa.

Som et resultat er der en stigning i sø- og jernbanegodstransport, og markedet tilpasser sig trenden. Vi har udviklet smarte multimodale løsninger til det meste af Europa - mere miljøvenlig end vej.

 

Two people at the dock making sure the loaded containers are ready to be shipped by sea
Containere ad søvejen er et godt alternativ på ruter, der traditionelt er blevet serviceret af lastbiler

 

Sæsonmæssig mangel

Ud over manglen på chauffører er foråret højsæsonen for transportbranchen. Kapacitetsmangel i marts, april og maj er bestemt ikke noget nyt. Vi står over for denne udfordring hvert år og kan derfor forberede os på at fortsætte med at levere til tiden og holde os til tidsplanerne.

 

Covid-19 udgaver

En tilføjelse til belastningen er naturligvis Covid -19, hvilket begrænser chaufførernes muligheder for at rejse frit til og fra deres hjemlande.

Flere lande beder chauffører om at udføre 10 dages karantæne ved tilbagevenden. For at undgå disse regler vælger mange vognmænd, at sende deres chauffører direkte tilbage til deres hjemland.

Dette fører til en yderligere reduktion af kapaciteten.

Train on a railway surrounded by houses, bushes and green grass
Banegodstransport er omkostningseffektivt, smart og miljøvenlig.

 

Om ColliCare Logistics;

ColliCare er en innovativ logistikudbyder af et komplet sortiment af tjenester inden for sø-, vej-, distribution, jernbane- og luftfragt, 3PL, opbevaring og projekter. ColliCare har mere end 400 ansatte med egne datterselskaber i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland, Italien, Tyrkiet, Litauen, Indien og Kina. ColliCares vision er at forbedre kundernes konkurrenceevne gennem innovative og integrerede logistiktjenester af høj kvalitet og fleksibilitet.