Tilbage Michelle_1

Forbered jer på Kinesisk Nytår 2023

Det er aldrig for tidligt at begynde at planlægge det kinesiske nytår for at holde din forsyningskæde kørende.

Kinesisk nytår (CNY), kendt som Lunar New Year eller Spring Festival, er en vigtig begivenhed, der påvirker det globale fragtmarked på grund af de udvidede nationale helligdage.

Festligheder varer normalt indtil den følgende fuldmåne og kan påvirke forsyningskæderne i uger eller endda måneder, da mange virksomheder og fabrikker vil lukke ned dage før tid, og arbejdere vender hjem til den årlige fest. Det betyder, at en af ​​verdens største eksportører lukker ned i næsten en måned.

Det påvirker kapaciteten til og fra Kina generelt. Forsinkelser, lange transittider og flyaflysninger er alle mulige konsekvenser.

I år kan den langvarige pandemi og ændring af COVID-politikken også komplicere sagerne for den kommende ferie, samt forårsage stor usikkerhed med hensyn til at påvirke transportlogistikken.

 

Hvornår er Kinesisk Nytår 2023?

Datoen for CNY varierer fra år til år. Derfor er det afgørende for virksomheder, der importerer produkter fra Kina, at være opmærksomme på de præcise datoer for helligdagene.

I 2023 byder kineserne velkommen til Kaninens år søndag den 22. januar, og festlighederne kulminerer med Lanternefestivalen den 5. februar. Festlighederne varer op til 16 dage, men kun de første 7 dage betragtes som helligdage.

Helligdagene er fra 21. januar til og med 27. januar

 

Hvordan påvirker CNY produktionen?

Med ferien, der begynder i slutningen af ​​januar i år, bremser leverandørerne produktionen i slutningen af ​​december. Kun en lille del af arbejdere vil arbejde på fabrikkerne i midten af ​​januar. Den 21. januar lukker produktionen officielt ned. De fleste medarbejdere ville vende tilbage til arbejdet i midten af ​​februar, så det normale produktionsniveau vil normalt genoptages efter fire til seks uger.

I mangel af arbejdskraft kan det resterende personale ikke klare den sædvanlige arbejdsmængde. Det kan endda påvirke produktkvalitetsstandarder.

Nogle arbejdere vender ikke tilbage efter fejringen, så fabrikken skal begynde at rekruttere nye arbejdere, og disse arbejdere får ikke den uddannelse, de har brug for. Som følge heraf er det muligt, at forhandlere modtager substandardprodukter for resten af ​​deres ordrer.

Forstå de usædvanlige omstændigheder - Med Covid-19-restriktioner, der blev ophævet tidligere på måneden, kan de stigende Covid-sager forårsage yderligere forstyrrelser såsom mangel på arbejdskraft. Det er dog stadig usikkert, hvad påvirkningerne vil være for logistiktransport og eksport.

 

Tips til planlægningen

  • glem ikke at planlægge den nødvendige opgørelse for at komme dig igennem helligdagene;

  • kommuniker med din leverandør og forstå deres produktions- og kapacitetsniveau;

  • prøv at afsende din ordre før CNY, og planlæg afgange fra terminaler i Kina et par dage før ferien;

  • erklær forsendelse så hurtigt som muligt - toldkontorer i hele Kina vil være lukket under de nationale helligdage;

  • vær opmærksom på politiske ændringer, der kan påvirke forsyningskæden;

  • arbejd tæt sammen med logistikudbydere for at udvikle nøjagtige prognoser;

 

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os venligst, vores lokale teammedlemmer er dedikerede og kan være "dine partnere" i Kina, og vi kan hjælpe med kvalitetskontrol af produktionen for din virksomhed.