Tilbage Flag_Spain

Spanien - lastbilchauffører strejker og blokerer motorveje på grund af brændstofpriser

Fredag i sidste uge deployerede Spanien 23.000 politibetjente, da chauffører havde stoppet deres lastbiler og blokerede adskillige veje.

Der var også rapporter om påståede hændelser, hvor lastbiler var blevet angrebet eller blevet kastet sten efter, da de fortsatte deres ruter. Der blev også kastet brændende dæk ud på motorvejen i det nordvestlige Spanien.

Ugen startede med en strejke. Strejken har nu truet med at forstyrre nationale forsyningskæder. Senere på måneden planlægger den spanske regering at indføre foranstaltninger mod de høje energi- og brændstofpriser. Sidste år steg energipriserne med så meget som 70% i landet. Der har også været spredte protester i Frankrig.

Ifølge Reuters "Har en lastbilchaufførstrejke for bedre arbejdsvilkår forårsaget forstyrrelser i visse supermarkeder og visse industrier i Spanien, hvor mejeriproducenter klagede torsdag over visse leveringsmangler, da de modtog mindre mælk". De henviser til lastbilchaufførerne, der kalder situationen for "total konkurs".

For vores kunder, der importerer fra Spanien, enten ad søvejen eller landevejen - kan det betyde, at det bliver svært at få varerne ud af landet. Driftsteamet vil informere kunderne, hvis der opstår problemer.

Læs mere her;

https://www.reuters.com/business/energy/truckers-strike-spain-disrupts-food-industry-2022-03-17/

https://www.france24.com/en/live-news/20220320-spain-hit-by-yet-another-mass-protest-over-rising-prices

https://www.euronews.com/2022/03/17/spain-to-deploy-23-000-police-officers-after-lorry-drivers-strike-over-fuel-prices